Ontstoppingsdienst vlug ter plaatse

Enige tijd geleden hadden wij een probleem met onze afvoer. Wij wonen in een maisonnette op de vijfde en zesde etage in een complex dat volledig bestaat uit duplexwoningen. Vanaf de woning van de bovenburen lopen er stampijpen, langs onze woning, naar beneden. Toen wij last hadden van verstopping hebben we direct een ontstoppingsdienst laten aanrukken. We waren als de dood dat onze onderburen problemen zouden ondervinden van iets dat in onze woning mankeerde. Daarom zijn we naar Rioolprobleem Kwijt gegaan, want op die website hebben we al eerder informatie weggehaald voor het vinden van iemand die kon helpen bij de aanleg van een fontein in ons toilet.

De conclusie van de ontstoppingsdienst

Via rioolprobleemkwijt.be hebben wij rap iemand kunnen vinden die ons probleem zou komen verhelpen. Nu wonen wij in een monumentaal pand en zijn de pijpen redelijk verouderd. We hadden het vermoeden dat het euvel daardoor kon zijn ontstaan. Toen de meneer van de ontstoppingsdienst bij ons ter plaatse was, kon hij al snel een diagnose maken. Eén van de afvoerpijpen naar de stampijp was verzakt en daarmee gescheurd. Hierdoor was verpulverd cement en gruis opgehoopt in de pijp en de boel verstopt geraakt. Daarnaast maakte dit probleem het mogelijk dat lekkage zou ontstaan waar toch ook onze onderburen last van zouden hebben. Het was spijtig om te melden, zei de meneer van de ontstoppingsdienst, maar het probleem kon in ons geval maar op één manier worden verholpen:

  • De vloer openbreken
  • De oude pijp verwijderen
  • Een nieuwe pijp plaatsen

En onderwijl bij de onderburen vragen of zij last hadden gehad van lekkage. Nu waren wij gelukkig zeer snel in de veronderstelling dat het defect was ontstaan en hebben we direct de ontstoppingsdienst laten komen. Daarom hebben wij geen toiletten doorgespoeld en gootstenen door laten lopen. De meneer van de ontstoppingsdienst zei dat dit ons geluk zou kunnen zijn. We hebben onze onderburen direct verwittigt dat wij een riooleuvel moesten laten oplossen door verzakking van de pijp. Zij hadden, gelukkig maar, niets gemerkt en leken geen schade te hebben. De meneer van de ontstoppingsdienst had de meeste gereedschappen bij zich en kon werken met de onderdelen die hij had meegenomen. Nu hadden we telefonisch ook al een situatieschets voorgetekend, dus hij wist wat hij kon verwachten. De meneer van de ontstoppingsdienst vertelde later dat hij het pand eerder bezocht had en nog wist hoe de pijpsystemen hier zijn verwerkt.

Snel, voordelig en ook preventief

De meneer van de ontstoppingsdienst is aan het werk gegaan en de arbeid leek minder groot dan wij aanvankelijk hadden bedacht. Toch moest er veel gebeuren en schrokken wij zelf van hoe oud het systeem allemaal is. Vakkundig heeft de man de oude pijp vervangen en vernieuwd en heeft hij kunnen constateren dat de lekkage nihil was. Een pak van ons hart. Toen alle werkzaamheden achter de rug waren hebben we met hem besproken wat we eraan kunnen doen om dit te voorkomen. We hadden nu toch zorgen dat de pijpen door het hele huis het ook zouden kunnen begeven. Daarom hebben we, in overleg met de ontstoppingsdienst een plan gemaakt. Hij heeft eerst een inspectie uitgevoerd en het bleek inderdaad nodig om een aantal andere pijpen tevens te vervangen, al was dat minder acuut. Dit gaf ons de tijd om te sparen voor deze aanpassingen en gelukkig hebben we een aantal buren bereid gevonden om samen als collectief de pijpen te laten aanpassen. Ook zij hebben via deze ontstoppingsdienst een inspectie laten uitvoeren. Hiermee konden we dit als groot project laten uitvoeren, wat ons mogelijk stelde om gunstiger afspraken te maken. Dat was ons geluk.